UZAK DURMANIZ GEREKEN GİYİM HATALARI

  Dikkatleri üzerinizde hissetmeniz her zaman güzel giyinmenizden dolayı olmayabiliyor :) Bakalım benim hem araştırma yapıp hem de deneyimlediğim giyim hataları nelermiş...

AŞIRI DEKOLTEDEN KAÇIN: Aşırı dekolteli kıyafetler seni daha çekici hale getirmez, dozunda kullanılmayan dekolte tam ters etki yaratabilir ve daha itici bir görüntüye neden olabilir. Dekolteyi ölçülü ve yerinde kullanmaya dikkat etmelisin.
PANTOLON SEÇİMİNDE DIKKATLİ OL: Vücut yapına uygun pantolon seçimi bazen çok zor olabilir.  Özellikle moda olduğu için düşük bel ve dar pantolonlar giyiyorsanız, bu tür modellerin belinizdeki yağlı bölgelere vurgu yaparak, seni olduğundan daha kilolu gösterebileceğini de göz önünde bulundurmalısın.
DEMODE KIYAFETLERDEN UZAK DUR: Değişime çok kapalı olmamalısın. Aldığın elbiseleri uzun yıllar kullanmak güzel, fakat unutma ki tarzlar sürekli değişiyor. Modayı az da olsa takip etmeli, çevrenizdeki değişimleri gözlemlemelisin ve zamanı geldiğinde modası geçmiş kıyafetlere veda etmelisin.


BEDENİNE OLMAYAN KIYAFETLER GİYME: Vücut şekline göre giyim oldukça önemlidir. Aynen pantolon seçiminde olduğu gibi, bir elbiseyi, tişörtü ya da kazağı üzerine tam olduğuna emin olmadan satın almamalısın. Kıyafetler üzerinde emaneten alınmış gibi durmamalı, salaş giyinmek ile yanlış beden seçimi arasında koca bir fark var. Aynı durum aşırı dar kıyafetler için de geçerli..
KALİTESİZ KUMAŞLAR SEÇMEMEYE ÖZEN GÖSTER: Kıyafetleri üzerinde denedin ve bedenine uydu, fiyatı da çok uygun. Ama satın almak için bu yeterli değil. Kumaş ve dikiş kalitelerine mutlaka dikkat etmelisin. Aldığın hiçbir ürün ucuz durmamalı, sizi ter içinde bırakmamalı, makine de boyası akarak diğer kıyafetleri berbat etmemeli, ya da çok aksi bir zamanda yırtılarak seni yarı yolda bırakmamalı. 
KIYAFETLERİN BULUNDUĞUN ORTAMA UYSUN: Her zaman aynı tarz elbiselerin ile idare edemeyeceğini bilmelisin. İş için, günlük hayat için ve gece yemekleri için gardırobunda mutlaka farklı seçenekler bulundurmalısın.
RENK UYUMLARINA DİKKAT ET: Siyah-kahverengi ya da lacivert siyah gibi uyumsuz seçimlerden uzak durmalısın. Tek renk giyinmektense kıyafetine bazı aksesuarlar ile renk uyumları ve çeşitlilik katabilirsin.
AYAKKABI SEÇİMİNE ÖZEN GÖSTER: Ayakkabı seçimini de yerine göre yapmalısın. Arkadaşlarınla bir hafta sonu yürüyüşüne giderken yüksek topuklu bir ayakkabı giymenin anlamı yok. Sen o arnavut kaldırımlardan yürürken, arkadaşlarını 'ne zaman düşecek' diye bekletmeye hakkın yok bence :) Ya da bir davete giderken şık kıyafetlerin altındaki spor ayakkabı ile her an koşarak kaçmaya hazır bir görüntü vermemelisin. 
REKLAM TABELASI GİBİ GÖRÜNME: Son olarak, pahalı bir markadan ürün aldığında üzerindeki logo ne kadar büyükse verdiğin paraya o kadar değer diye düşünüyorsan çok yanılıyorsun. Markanın temsilcisi gibi görünme, satın aldığın ürünlerin modeline ve kalitesine bak, eğer yeterince kaliteliyse zaten kendini gösterecektir..

busekuytu

Çalışıyor, geziyor, okuyor, öğreniyor ama en çok; yazı yazmayı seviyor! Bu yüzdendir ki; yazdığım konuların, yeni fikirlere hayat verdiğini düşünüyorum.. Gazeteci,Muhabir/PR

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yazın... :)