BU ACİZLİĞİN BİR YAPTIRIMI OLMALI


  Cinayet, bir kimsenin başka bir kimseyi bilerek öldürmesi eylemidir. Hayvanlarıda bir canlı olarak görmeyen CANİLER cinayet işliyorlar. Kesin ve net bilgi. Nasıl bir toplum haline geldik?  Maalesef insanlar tarafından işkence görmüş, katledilmiş bir hayvan haberine rastlamadan gün geçmiyor artık.

  Sadece bu hafta yaşanan, hayvanlara yönelen şiddet haberlerini sıralayıp içinizi karartmak istemiyorum ama aldığımız korkunç haberlerin ardı arkası kesilmek bilmiyor. Türkiye'nin gündemi de sürekli değişiyor malumunuz. 3 gün önce Ankara Batıkent’te görüntülenen o vahşetin ardından dünse İzmir’in Menemen ilçesinde caniler tarafından öldürülen hayvanların haberlerini üzüntüyle okuyorum. Elbette ki herkes hayvanları sevmek zorunda değil; bazısı korkuyor, bazısı ise sevmiyor olabilir ama bu kişilerin kendi tercihidir ve herkes saygı göstermek durumunda bana göre.


Okumayanlar için haber link: ANKARA- https://www.sabah.com.tr/galeri/yasam/korkunc-goruntuler-ankarada-13-kopek-zehirlenerek-olduruldu

İZMİR- https://www.egehaber.com/izmir/izmir-menemen-de-yavru-kedi-vahseti-zavalli-hayvanlari-h276316.html




  Ardı ardına medyaya yansıyan bu hayvan hakları ihlalleri akıllara bir çok soru getiriyor. Son dönemde toplumun genel ruh haline bakacak olursak, şiddete olan eğilim oldukça yüksek. İnsanların içinde öldürmeye, işkence etmeye, kendine zarar vermeye ya da kendini öldürmeye yönelik eğilimler görünüyor. Bunlar ruhsal problemleri olan kişilerdeki eğilimler ve belirtilerdir. Her anlamda çürüyen, her geçen gün içinde yaşanması daha zor bir toplum oluyoruz ve ben hayvana yönelik şiddetin çok çok arttığına inanıyorum.

 Kedi evlerine yapılan saldırıları düşünün, (iki sene önce haberi okuyanlar bilir; Balçova çilek mahallesinde bir kedi evine zarar verilmişti) köpekler için yapılan yuvaları kırıp yıkan tipleri düşünün. Kendi zevkleri ya da değersiz tatminleri için bunu yapıyorlar. Bu aptalca iktidar hissetme hırsları yüzünden her alanda şiddet artıyor. Özellikle hayvanlarda.. En çok merak ettiğimse bu vahşete yaptırımlar ne olacak,ne olmalı?

Haber Link: https://www.yeniasir.com.tr/gundem/2017/01/17/komsular-arasinda-kedi-besleme-kavgasi



     YAPTIRIMLAR NE OLMALI?

  Türkiye artık çöplerde tecavüz edilmiş ve öldürülmüş köpek yavruları bulunabilen, aptal insanların sosyal medyada dolaşan (neden böyle bir videolar çekildiğini ve nasıl yayınlanıp, paylaşılabildiğini anlamış değilim halen) hayvan tecavüzü videolarını ve hikayelerini anlatıp,gülündüğü bir ülke haline geldiğini görüyorum ve bu gerçekten iğrenç ve aciz bir durum.Yukarıda bahsettiğim konuya geleceğim. Bu vahşete, bu caniliğe, bu acımasızlığa yaptırım ne olacak?. Her suçun, her ihlalin önlenmesi için bir kanun, bir yaptırım var biliyorsunuz ki :) Hayvan hakları ile ilgili olan kanunlarımızı biraz araştırdım.


  *5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu, Türkiye’de 14 senedir yürürlükte ve buna göre hayvanlara kasıtlı olarak kötü davranmak, acımasız ve zalimce işlem yapmak, dövmek, aç ve susuz bırakmak, aşırı soğuğa ve sıcağa maruz bırakmak, bakımlarını ihmal etmek, fiziksel ve psikolojik acı çektirmek, cinsel ilişkide bulunmak ve işkence yapmak YASAK. Ancak yasa bunları madde olarak saymasına karşın, suçları engellemede yetersiz olması nedeniyle uzun zamandır hayvansever ve savunucuların hep gündeminde. Benim büyük tepki göstermeme neden olan konu, hayvana şiddet ve tecavüz durumlarının sadece caydırıcılığı olmayan para cezaları olması. Bu CANİCE işlenen suçlara bir yaptırım umuyorum ki gelsin....


Yine veriler ile konuşalım köşesinde bugün;

Hayvan Hakları İzleme Komitesi (HAKİM), 2018 yılında hayvanlara kötü muamele edildiği gerekçesi ile sadece 572 şahsa para cezası uygulandığını açıkladı. Hayvan hakları savunucuları, hayvanlara yönelik eziyet, cinsel şiddet gibi hak ihlâllerinin birçok şehirden, her gün aldıklarını ancak şahısların tespit edilmediğine ve caydırıcı bir şekilde cezalandırılmadığına dikkat çekiyor. (alıntıdır)




BENİM MESAJIM İSE;


SEVGİYE MUHTAÇ, MASUM HAYVANLARDAN DEĞİL, KÖTÜ NİYETLİ İNSANLARDAN KORKMALISINIZ!



BEN BUGÜNE KADAR HAYVANLAR TARAFINDAN TECAVÜZE UĞRAMIŞ,


BİR KEDİ VEYA KÖPEK TARAFINDAN ZEHİRLENEREK VS. ÖLDÜRÜLMÜŞ HİÇ BİR İNSAN GÖRMEDİM.


-bk

busekuytu

Çalışıyor, geziyor, okuyor, öğreniyor ama en çok; yazı yazmayı seviyor! Bu yüzdendir ki; yazdığım konuların, yeni fikirlere hayat verdiğini düşünüyorum.. Gazeteci,Muhabir/PR

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yazın... :)