KADIN CİNAYETLERİ...


   Ne zaman bitecek? Ne zaman?... Hiç mi vicdanınız yok?Nasıl bir cana kıyıyorsunuz? Nasıl eşinizi, sevgilinizi, nasıl bir KADIN’ ı öldürebiliyorsunuz?

  Her gün en az bir kadının öldürüldüğü, üçüncü sayfa haberi olarak gündemde olan kadın cinayetlerinin bir nedeni olmalı...Günümüzde kadınlar savunmasını yapmadan, kendi yakınlarının verdikleri karar ile suçsuz yere yaşamlarından oluyor.

  Nasıl ki bu toplum her yıl artarak yeni çocuk ve kadın katilleri üretiyor? Türkiye’deki bu derin yara ne zaman kapanacak? Çocukların,kadınların canlarına kıyılmasına ne engel olacak artık? Kadınlar hayatın her alanında var olmaya, kendi hayatları hakkında karar vermeye çalışıyor, ama bunu yaparken en yakınları erkekler tarafından şiddet sebebiyle, darp edilerek, taciz edilerek öldürülüyor.


Bugün ne yazacağıma karar verip, bu konu hakkında kendimden neler katabilirim ve nelere değinebilirim ki sesimizi duyarlar diye düşünürken bu duvar yazısı çıktı karşıma... O kadar çok etkilendim ki, tesadüf oldu evet ama iyi ki de oldu, iyi ki de yazıyorum şuan. Düşüncelerimi paylaşıyorum, ve bundan gurur ve mutluluk duyuyorum!


BORNOVA/İZMİR

   Bir platform açıldı, bir kadın olarak desteklediğim ve yakından takip ettiğim, “ Kadın Cinayetlerini Durduracağız” Platformu.... Platformun bknz: “ http://kadincinayetlerinidurduracagiz.net” verilerine göre, 2019 yılının ocak ayında 43 kadın öldürüldü, öldürülen 43 kadının 7’si gölde, çayda veya ormanlık alanda toprağa gömülü halde öldürülmüş ve hatta parçalara ayrılmış bir şekilde bulundu....



   Ve bir konu daha var, hepimiz biliyoruz ki; intihar diye kayıtlara geçenlerin pek çoğu aslında kadın cinayeti. kadınlar tabiri caizse, kuş gibi öldürülüyor. Ancak caydırıcı önlem alınmıyor. Erkekler için bu kadar kolay ve haksız yere NEDEN tahrik indirimleri uygulanıyor!? Kadının giydiği giymediği, konuştuğu konuşmadığı, sustuğu susmadığı, evet dediği hayır dediği, kadının eve geç gelmesi, kadının kahkahası, kadının güzel giyinmesi.... Ne diyorsunuz? Sırf ‘kadın’diye biri öldürülür mü? haklı veya haksız vardır bir sebebi mi diyorsunuz?  Siz ne diyorsunuz?



#SİNEMİCİNBAGİRİYORUZ  VE NİCELERİ İÇİN.....

DESTEK : http://kadincinayetlerinidurduracagiz.net

-bk

busekuytu

Çalışıyor, geziyor, okuyor, öğreniyor ama en çok; yazı yazmayı seviyor! Bu yüzdendir ki; yazdığım konuların, yeni fikirlere hayat verdiğini düşünüyorum.. Gazeteci,Muhabir/PR

2 yorum:

  1. Kadın cinayetleri ile ilgili yazdığınız yazı için emeğinize sağlık. Güzel bir yazı olmuş.

    YanıtlaSil

Yorum yazın... :)