NE KADAR EŞİTİZ? :)

Biliyor Muydunuz? Bir erkek ve bir kadın beyni arasında yapısal ve nöral işleme bakımından farklılıklar vardır. Erkek beyninde daha fazla gri madde varken, kadın beyninde daha fazla beyaz madde vardır. Şaka şakaaaa bilimsel konuşmayacağım. :) Yine ilişkiler, yine aşk meşk yine dedikodu zamanı :) Bana yine mesajlar gelecek erkekleri bu kadar yerme diye, biliyorumm.



  Bu konuda aklınıza birçok soru gelebilir; kadın mı üstündür, erkek mi? Zeka cinsiyet kavramıyla bir arada değerlendirilebilecek bir kavram mıdır? Vsvs..

Genel şöyle bir bakıcak olursam bence kadınların beynine empatik erkeklerin beynine ise sistematik diyebiliriz. Ama bu farklılık bütün erkek ve kadınlarda böyle olacak diye bir şey söyleyemeyiz.  Bu duruma duygusal açıdan bakalım istiyorum. Acaba, kadın ve erkek arasındaki duygusal farklar neden oluyor?





  Temel fonksiyonlar açısından her ne kadar kadın ve erkek beyinleri birbirine benzese de duygusal açıdan neredeyse benzemiyoruz. Mesela, kadınlar bu kadar detaycıyken erkekler ayrıntılara kadınlar kadar dikkat etmiyor. Yada kadınlara göre erkekler duygularını dile getirmekte güçlük çekebiliyor. Ayrıca kadınlar bir konu üzerinde konuşmaya başlayıp olayları her şey bağlantılı hale getirebilirlerken, erkekler beyinlerindeki konulardan birini seçip o konu etrafında uzun saatler konuşabilirler.




ERKEKLERİ ANLAMAK

  Erkekler bir sorunla karşılaştıklarında genel olarak o sorunu çözmek için kendi kabuklarına çekilirler. Bir kadın erkeğin kendi merkezinde sorun çözmeye çalıştığını  gözlemlediğinde, erkeğin onun yardımına değer vermediğini ve bu sebeple onu dışarda bıraktığını düşünebiliyor. Erkek  aslında kendi yaradılış gereğini yapıyor olabilir. Ama bu durumda destekleyici olmayan, tutarsız bir davranışta bulunur ve umursamaz görünür. Oysa erkek  bir yük altına girmiş ve o yükü taşıma çabası içerisinde olabilir.



  Eee iyi bir şey söyledikten sonra birde olumsuz bir tarafa dönelim.Örnek vererek gidelim, erkek tek başına çözülebilecek bir sorundan bahseden sevgilisini yada eşini gözlemlediğinde, kadının sorunu tek başına çözemediğini  zanneder. Erkek “Neden bana geldi, çok mu zordu sorunun çözümü“ diye düşünür. Kadının aklında  zaten bir çözüm olacağının  farkına varmaz. Oysaaa ki kadının paylaşımının sebebi aslında sevdiği insanıda o sorun ve çözüm sürecine dahil etmekti.



DUYGULAR PAYLAŞILMALIDIR



  Her iki tarafında duygusal açılardan farklılıkları okuduğumuz ve gözlemlediğimiz gibi aslında. Aslında anlamak güç değil biraz zaman alabilir sadece. Zamanın dışındaysa, istek ve sevgi. Sevdiğiniz insanı anlamanın en iyi yoluysa onu dinlemek duygusal farklılıklarımızın yanında isteklerimiz, zevklerimiz, beğenilerimiz bile farklı olabiliyor. O yüzden dinleyip, anlayıp, çözüm üretmek her iki taraf içinde kazançlı bir durum olacaktır....  Sevin, sevilin.. Farklılıklar hiç birşeye engel olmamalıdır.. :)


busekuytu

Çalışıyor, geziyor, okuyor, öğreniyor ama en çok; yazı yazmayı seviyor! Bu yüzdendir ki; yazdığım konuların, yeni fikirlere hayat verdiğini düşünüyorum.. Gazeteci,Muhabir/PR

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yazın... :)